Alla inlägg den 2 juni 2007

Av Bina - 2 juni 2007 11:15

En ny dag har börjat.. Skönt,

lite bättre väder en igår men dock ej fullt blå himmel, men vi får väl inte vara alltför kräsna=)


Äta frukost ska göras snart, eller nu i detta ögonblick om Martin får som han vill. =) Men måste skriva klart först..


Reykjavik väntar idag (Martin skriker att Reykjavik suger) Han frågade även om det var ok att önska sig att få åka hem igår, men det får han inte.. men som sagt ska ta bussen in till reykjavik med våra dyra busskort (650kr/mån) och det finns bara buss.. =/ men men i ett land där alla åker bil kan jag förstå det =)


Får se vad vi gör... kanske bara gå runt och myserr.. Island spelar även EM-Kval mot Lichtenstein idag.. Kanske ska kolla det, eller se om någon bar visar Danmark-Swe..


Klockan får se vad som sker..



Dags för frukost! 

Av Bina - 2 juni 2007 00:07

Idag har vart en lång och ansträngande dag, även fast detta inlägg kommer att läggas under den 2/6 så är kl. bara 22.12 här just nu..


Vi åkte in till Reykjavik idag förut att fixa våra Social Security #.. Gick så där.. men är en rolig historia där, eller jag vi tyckte det va ruskligt kul när vi tog vår promenad..

Vi tog Buss 4 in till Leakaritorgi.. (Jag kallar det Läkartorget) typ ett torg i centrala Reykjavik.. Vi skulle försöka hitta en tourist infor.. vilket det finns massor av i stan så efter lite vilse gående så hitta vi det.. Fick en karta där de prickade ut Hagstofta, vilket vi trodde var det vi skulle..

Började gå i hopp om att vi gick åt rätt håll, problemmet är att vad som står på kartan och vad som står på skylten beror på om kartan är med Isländska stavelser eller som de flesta med vanliga stavelser.. Vi kom rätt men det är en chansning hela tiden=)


Dagens problem är som jag skrev tidigare att det regnar och blåser mellan 10-15 m/s.. Från Norr, piskande vindar! Inte riktigt storm ;-) men känns som om man ska blåsa bort.. När vi kommit dit de prickat ut på kartan stod vi utanför ett hotell.. Inte såg vi ngt Hagstofta i närheten.. så Vi gick in på hotell vilket var ut prickat på vår karta som vår slutdestination, frågade vart vi skulle.. fick en ny karta, med nya prickar och cirklar.. och tillbaka ut i blåsten och regnet..

När vi gått kanske 50 m, börjar det blåsa som bara den.. av någon konstig anledning öppnar jag munnen och känner hur mitt saliv blåser ut, hehhe.. Vi höll på att dö av skratt vilket gjorde att det bara flög ut mer och mer samtidigt som tårna rann och gruset från byggplatsen brevid satte sig precis överallt..


Vi kom fram frågade ifall vi kommit rätt men det visade sig att vi skulle till ett hus på andra sidan gatan så bara att gå dit.. Väl där fick vi hjälp av en dam som verkade mkt besvärad.. Vi förklarade vad vi ville, vi fick en blankett vi skulle fylla i, på isländska.. Jag frågade om hon kunde översätta vad som stod där.. Hon va inte allt för hjälpsam och det slutar med att Martin frågar om det finns en på Engelska.. Och hon plockar fram en mkt snabbt! (???) Varför får man inte den på en gång som utlänning??


Det visar sig att man måste få den ifylld av sin arbetsplats.. så den super långa jobbiga promenaden va så gott som i onödan för att få reda på att vi måste gå tillbaka så fort vi fått det påskrivet.. JOBBIGT!


Åkte till Kringlan sen som är ett annat shoppingcenter, me like=) Köpte lite mer mat och åt lunch, det är inte så vanskligt dyrt här om man jämför med SWE.. Typ Samma på det mesta.. Vissa saker dyrare andra billigare! Så känns skönt! =)



Imorgon blir det väl lite mer turistande i Reykjavik..


Nu sängen! Dröm Sött!

Presentation

Omröstning

Tycker ni om ert namn?
 Ja, tycker det passar mig
 Nej, hade hellre hetat något annat..
 Jag är väl nöjd..
 Vet inte faktiskt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards